Maailman Mahtavin Ahti 15.4.2013-23.1.2019

  • tammikuuta 24, 2019
  • By Sotatanssin fretit
  • 0 Comments

Pappa oli ollut oma tomera itsensä vielä edellisenä iltana ja tuijottanut vaativasti iltapalan aikaan. Siispä järkytys oli valtava kun seuraavana aamuna se ei kipittänyt paheksumaan aamupalavalintaa.

Nostin Ahdin pesästä ja huomasin, ettei sen takapää toiminut ja yritin maanitella sitä herkkujen avulla eteenpäin, mutta se vaikutti väsyneeltä  joskin söi hieman kädestä tarjottuna. Kun vielä tarpeetkin tuli lähes papan huomaamatta alle, ymmärsin että olin aika varmasti soittamassa sille viimeistä matkaa.

Tästä eteenpäin muistikuvat on aika hatarat, mutta ilmeisesti onnistuin shokista huolimatta varata ajan ja saapua sairaalalle ajoissa. Siellä meidät otti vastaan hyvin empaattinen ja mukava lääkäri, joka hetken tutkinnan jälkeen kertoi Ahdilla olevan mitä todennäköisimmin joku hermostovaurio selässä, ja joka leikattunakin olisi todennäköisesti kivulias ja elämää rajoittava. Sain siinä sitten soperettua, että päästetään pappa pois.

Ahti lähti rauhallisen näköisesti silitysten ja pusujen saattelemana ja sydämenpysähdyksen jälkeen sain vielä jäädä huoneeseen ja kaikessa rauhassa hyvästellä papan. Loppupäivä meni sekin sumussa ja menin nukkumaan aikaisin.

Alkujärkytyksen jälkeen ikävä tulee aaltoina ja etenkin ruokinta-aikaan on vaikeaa, kun tapana on ollut laskea esimerkiksi luita ihan ääneen tyylillä "2 Otolle ja yksi Ahdille", ja samoin papan lempipedin näkeminen tyhjänä on sydäntäraastavaa, mutta en ole ainakaan vielä siirtänyt sitä syrjään.

Ahti nukkui pois puolenpäivän aikaan Turun Eläinsairaalassa keskiviikkona 23. tammikuuta vajaa 6-vuotiaana.


You Might Also Like

0 kommenttia