Hyvin, eiku siis hyvää kuuluu

  • joulukuuta 26, 2018
  • By Sotatanssin fretit
  • 0 Comments

No jopas, tässä on ollukin sitte useamman kuukauden blogihiljaisuu. Se ei tarkoita, etteikö mitään ois tapahtunu, vaan tällä kertaa enemmänki, että on tapahtunu niin paljon asioita viime tekstin jälkeen! Facebookin puolelle onkin päivitetty kuulumisia myös männä kuukausina, mutta avataas niitä täällä seikkaperäisemmin.

Hollannista lähtöisin oleva mittinaaras, joka oli viime postauksen päätähti, ja joka kulkee tätä nykyä nimellä Mummi, löysi oman täydellisen loppuelämänkotinsa täältä Turusta ja asustelee nyt toisen naarasfretin kaverina. Tytöistä tuli kaverukset melkeinpä heti ja kaksikon lämpipuuhaa on omistajan harmiksi muunmuassa sohvan kaivelu yhteistuumin. Tämän lisäksi Mummi on jo oikein etevä kerjäämään lohitahnaa ja muita herkkuja :D

Kaveukset Mummi ja Minni

Ollaan myös ehditty pyörähtää näyttelyissä jonkin verran. Nutsku vähän enemmän Suskin kanssa ja kasvattajanretku kera Eetun sitte vähän vähemmän. Alkuun Nutella ei perustanu näyttelyistä tuon taivaallista, ihan jo sen takia, että uudessa paikassa on paljon jännempiäki asioita tarjolla kuin tuomarin kopeloitavana oleminen ja etenki hampaiden näyttäminen on ollu kurjaa. Joulukuun alussa pidetyssä Capital!-näyttelyssä se kuitenkin yllätti olemalla hienosti luokkansa toinen, eikä käsiteltävyydestäkään tullut onneksi sen kummempaa sanomista. 

Nutsku ja Suski palkintojenjaossa Capitalissa

Noin viikko Capitalin jälkeen suunnattiin taas pk-seudulle, mutta tällä kertaa kyseessä oli jotain huomattavasti tärkempää kuin näyttelyt. Koska sekä Eetulla että Nutellalla on molemmiĺla suvussa kuviollisia frettejä (Nutskulla lähinnä mittiä ja Eetulla kauempana suvussa myös muita kuvioita), ja koska pitkäkarvaisten/kuviollisten frettien kasvatus jakaa tällä(kin) hetkellä vahvasti mielipiteitä, päätin testata molempien kuulon BAER-testillä. Eetun poika Rapunenhan testattiin jo aiemmi tänä vuonna kuulevaksi, mutta tutkimusdataa ei voi koskaan olla liikaa.

Ei ehkä niin tarkka testi, kuin mitä oisin toivonu, mutta se erottelee kuulevan, kuulon aleneman ja kuurouden sentään toisistaan, joskaan se ei kerro, että onko esimerkiksi kuulon alenema geneettistä vai ajan ja iän tuomaa vaivaa. Mutta eipä sen juuri väliä tällä kertaa, sillä sekä Eetu että Nutella saivat testin päätyttyä molemmat kuulevan paperit. Tosin lääkäritädin mielestä Eetun niska oli siinä kunnossa Oton kanssa kinastelun jälkeen, että pojalta ajeltiin karvat siitä kohtaa veks ennen testiä ja haavat puhistettiin (kenties pieni ylilyönti minusta ja parista muusta paikallaolleesta). Tietääpä nyt sitte olla havittelematta mitään sijoituksia helmikuun Valentines-näyttelystä herran kanssa ;)BAER-testin myötä lyötiin myös lopullisesti lukkoon ens kevään pentuesuunnitelmat Rapusen ja Nutellan osalta, eli  nyt vain odotellaan nuorison kiimoja. Myös Mummin varalle on suunnitelmia kevääälle 2019 ennen rouvan eläköitynistä, mutta niistä julkisesti vähän myöhemmin. 

You Might Also Like

0 kommenttia