Nutella on Suomessa!

  • elokuuta 31, 2018
  • By Sotatanssin fretit
  • 0 Comments

Niin se elokuun viimeinen sunnuntai vihdoinki koitti, jollon Nutella (jonka oon omaa kielenkantaa säästääkseni lyhentäny Nutskuksi) tupsahti sitte tänne Suomen Turkuun asti pidettyään tukikohtaansa Englannissa ekat pari kuukautta. Nutsku ehti startata näyttelyuransakin kasvattajan siipien suojassa entisessä kotimaassaan, mutta sijoituksia ei sillä kertaa tullu. Näyttelykokemuksen kartottamista jatketaan nyt Suomessa ja debyyttinsä täällä se tekee Colors of the Fall -näyttelyssä Jyväskylässä jo ens kuussa. Se, meenkö ite paikanpäälle kannustamaan, on vielä vähän auki, mutta katotaan.

Nutsku on nyt majaillu Suskilla ja Jussilla vähän alle viikon, enkä onneksi oo kuullu sijoituskodista vielä yhtään moittensanaa :D Näin ensikohtaamisen perusteella luonnehtisin sitä reippaaksi, uteliaaksi mutta myös kiltiksi pennuksi, jolla on pitkä häntä ja isot korvat! Tulin nimittäin tervehtimään sitä samalla autokyydillä, millä se taittoi kotimatkan Helsinki-Vantaalta Turkuun. Hauskaa on myös se, että vaikka mulle tuli Eetu viime vuonna yhtälailla 15 viikkoisena, niin Nutsku on vaikuttanu saksalaisia huomattavasti pentumaisemmalta, mutta eiköhän kehitystä tapahu tässä pitkin syksyä ja talvea.

c) Susanna Hoffren
Vaikka Nutella onkin vielä ihan vauva hyvin monella tavalla, niin nyt näin kesän hiljalleen kääntyessä syksyksi pitäis alkaa myös miettiin ensi kevään pentuesuunnitelmia. Mitään ei oo vielä lyöty lukkoon, mutta oon vähän tuumaillu Nutskusta ja Eetun pojasta, Rapusesta, kivaa yhistelmää. Tästä täytyy kuitenki palaveerata vielä niin Nightshade'sin Riikan kuin Rapusen Jyväskyläisen omistajan kanssa, joten näihin juttuihin täytyy palata sitte kun aurinko alkaa taas paistaa ja lumet sulaa. Ja onhan mulla kuitenkin myös tuo oma Mällirölli edelleen lantittamatta.
c) Susanna Hoffren


Siinä missä Eetu on ihan tarkoituksella edelleen sukupuolenjatkamisvalmiudessa, niin myös Otto on päättäny olla yhtä lailla valmis tositoimiin, jopa kahen lantin jälkeen. Omistaja on jo lyöny hanskat tiskiin, että olkoot sitte kiimassa kunnes talvi koittaa. Vähän tuo useamman kiimasen uroksen asuttaminen tämmösessä pienehkössä kämpässä vaatii sumplimista, mutta pelottavasti se alkaa jo muistuttaa rutiinia. Mutta koska rutinoituminen ja turtuminen on ihmisluonnolle pahaksi, niin frettien asumisjärjeslyihin on tulossa vielä muutosta ja lisäjännitystä ihan lähiaikoina.  

You Might Also Like

0 kommenttia