Kasvatusfretit
c) Jonna Tanskanen

Rek. nro: 00781-17-DEU

Synt: 23.04.2017
Sukup: Uros
Leikkausstatus: Leikkaamaton
Väritys: Pastelli, Standardi pk
Kasvattaja: Mandy Schuhmacher, Saksa 
Asuu: minun luonani Turussa
>> Sukutaulu <<

Pitkän haaveilun ja etsinnän jälkeen meille muutti pitkäkarvainen uros elokuussa 2017. Eetu on lähtöisin Saksasta ja toin sen Suomeen jalostuskäyttöä silmällä pitäen. Yleisesti ottaen poika on kiltti, joskin omaa tahtoa siltä löytyy tarvittaessa kuin pienestä kylästä. Vesipedon ehdottomiin lempiharrastuksiin kuuluu muunmuassa juomakupissa sukeltelu. Rakenteeltaan se on jämäkkä angoralinjasta huolimatta ja poimujen sekä ylimääräisen karvan määrä nenässä on vähäinen. Uros testattiin BAER-testillä molempien korvien osalta kuulevaksi joulukuussa 2018.

Eetulle syntyi yksi jälkeläinen Nightshade's Ferretsille kesällä 2018, lisää pennusta täällä.
c) Jussi Mäkilä

Rek. nro: 00884-18-GBR
Synt: 11.05.2018
Sukup: Naaras
Leikkausstatus: Leikkaamaton
Väritys: Suklaa, solidi ppk
Kasvattaja: Lucy Rose, Iso-Britannia
Asuu: Susannan luona Turussa
>> Sukutaulu <<

Keväällä 2018 löysin kiinnostavan yhdistelmän Briteistä ja kesäkuun puolivälissä löin kaupat lukkoon jalostuskäyttöön tulevasta puolipikäkarvaisesta suklaanaaraasta. Nutellaksi nimetty naaras on äärimmäisen kiltti, mutta samaan aikaan hyvin aktiivinen ja kekseliäs neiti, joka hakee rohkeasti leikkiin niin muita frettejä kuin myös ihmisiä. Rakenteeltaan se on suurehko mutta tiivis. Paini- ja hippaleikkien lisäksi suklaasukkulan mielestä vesikupissa ja muissa kosteissa paikoissa sukeltelu on hauskinta ikinä. Nutsku testattiin BAER-testillä molempien korvien osalta kuulevaksi joulukuussa 2018.


c) Teea Yli-Lassila

Rek. nro: 00886-15-NLD

Synt: 30.04.2015
Sukup: Naaras
Leikkausstatus: Leikkaamaton
Väritys: Suklaa, standardi mitti ppk
Kasvattaja: Natascha Slomp, Alankomaat
Asuu: Teean luona Turussa
>> Sukutaulu <<

Eräs hollantilainen pitkänlinjan kasvattaja ilmoitti kesällä 2018 luopuvansa osasta kasvatuseläimiään muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Kuvien seasta pisti heti silmään vuonna 2015 syntynyt pienehkö ja sievä suklaamitti naaras. Himalaya-fretin sukupuuta oli hyvin tiedossa, jossa riskivärejä- tai kuvioita oli vain maltillisesti, joten lopulta se matkasi kuriirin avustuksella meille Turkuun syyskuussa, ja myöhemmin eteenpäin sijoituskotiinsa. Luonteeltaan rouva on oman arvonsa tunteva ja utelias tapaus, joka rakastaa onkileluja ja on hienosti sopeutunut uuteen kotiinsa näin vanhemmalla iällä. 


Mummi on saanut Alankomaissa jo useamman pentueen, ja vuoden 2019 pennut tulevatkin olemaan sen viimeiset.